Saturday, 13 April 2013

NUTRIFERONPenemuan terhebat dalam bidang Immunologi

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.

Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ibu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah Berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (Nutriferon). Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakannya adalah semulajadi, selamat , tulin dan berkesan. Penemuan dan rekaanya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.
Didalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hydrophobia (penyakit anjing gila), herps dan HIV dll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

Manfaat Utama

·         Mengukuhkan Sistem Imum dalam masa 3 hari – ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan system imum tubuh dengan mengerahkan system pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T-cells, B-cells dan makrofag.

·         Melawan Kanser & Tumor – Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan menaktifkan immonoblobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

·         Melindungi dari Influenza – Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi inflamasi dan influenza.
·         Meringankan Stres & Kelesuan – Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

·         Melambatkan Penuaan – Formula unit Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.

·         Mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C, Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll kepada pesakit-pesakit hepatitis B & C.

·         Mempertingkatkan Menopaus – Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.

·         Mempertingkatkan PMS – Terbukti secara klinikal mengurangkan sistem yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.


4 Ekstrak Tumbuhan


Biji Labu
Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh.
Menentang radikal bebas dan factor penyebab kanser.


Biji Plantago Asiatica
Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imunHoneysuckle Jepun
Menentang pencerobohan virus dan kuman


Bunga Safflowe
Menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman


Dari mana datangnya Virus, Kuman dan Mikrob?
Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui penafasan (hawa-dingin, gan buangan, asap, virus diudara, habuk) berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabut, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dll.

Bagaimana Mikrob Menjejaskan Kita
Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, eczema, jerawat dll. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degenerative, penyakit kronik, kanser dll.

Siapa yang perlukan Nutriferon?

Individu yang ingin mengukuhkan sistem imun.
Individu yang menghadapi masalah sistem imun.
Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.


Bagaimana ia bertindak?

Nutriferon bekerja dalam dua cara -segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan


Cara pengambilan Nutriferon :
- Satu minggu sekali sahaja untuk mereka yang sihat.
- Satu paket sehari (atau, jika perlu) ketika demam sehingga demam sembuh
Untuk memelihara kesihatan – 1 sachet sehari. 
- Sewaktu rawatan influenza dan kanser – 2-3 paket sehari.
- Lebih baik diambil bersama Vitamin C 

Untuk tempahan sila hubugi : 

Hubungi : Angah Nani 
Hotline/Whatsapp/sms : 017-9225144
Blog : cintai-vitamin.blogspot.com


No comments:

Post a Comment